Ez a torta a sógorom 53. születésnapjára készült. Az ünnepeltnek és az egész családnak is nagyon ízlett. Egy középár kategóriás tortáról beszélünk. Ajánlom mindenkinek aki szereti a tej és fehér csokoládés tortákat és az alakjukat sem féltik :)
A recept a Nők lapja konyha desszertek különkiadásában van, ami az Alkossunk csokoládéból alcímet viseli. Akkor csapjunk bele :)

Hozzávalók:
A piskótához: 2 dkg vaj/margarin, 2 dkg étcsokoládé, 3 tojás, 6 dkg cukor, 2,5 dkg sötét cukrozatlan kakaópor, fél csomag sütőpor, 4 dkg liszt
A tejcsokoládés krémhez: 10 dkg tejcsokoládé, 3 tojássárgája, 8 dkg cukor, 3 dl hideg habtejszín, habbá verve, 1 teáskanál zselatin
A fehér csokoládés krémhez: 10 dkg fehér csokoládé, 3 tojássárgája, 8 dkg cukor, 3 dl hideg tejszín, habbá verve, 1 teáskanál zselatin
A díszítéshez: 2 dl hideg habtejszín, 5 dkg tejcsokoládé-forgács
Elkészítés:
A piskótához összeolvasztjuk a vajat és a csokoládét. (Ne legyen túl meleg).
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét. Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral, majd hozzákeverjük a tojássárgáját és az olvasztott csokoládét. Végül óvatosan beleforgatjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
A masszát sütőpapírral bélelt 22 cm átmérőjű sütőformába öntjük és 160 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt lehúzzuk róla a sütőpapírt és a piskótát visszahelyezzük a formába.
A tejcsokoládés krémhez a gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét (én mikróban olvasztottam fel) és félretesszük. A tojássárgáját a cukorral gőz fölött csípősre melegítjük (csíp mikor beledugjuk az ujjunkat) majd kihűlésig robotgéppel habosra verjük.
A tojássárgájás habhoz hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, az olvasztott csokoládét és a zselatint. A krémből két evőkanálnyit kivesszünk és félretesszük, a többit a tésztára öntjük és fagyasztóba tesszük fél órára.
A fehér csokoládés krémmel ugyanígy járunk el. Ebből is kivesszünk két evőkanálnyit és a tejcsokoládés krémmel márványozzuk a torta tetején. Ha a krém rákerült a tejcsokoládés krém tetejére és márványoztunk is, akkor egy órára tesszük a fagyasztóba.
A tojássárgájás habhoz hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, az olvasztott csokoládét és a zselatint. A krémből két evőkanálnyit kivesszünk és félretesszük, a többit a tésztára öntjük és fagyasztóba tesszük fél órára.
A fehér csokoládés krémmel ugyanígy járunk el. Ebből is kivesszünk két evőkanálnyit és a tejcsokoládés krémmel márványozzuk a torta tetején. Ha a krém rákerült a tejcsokoládés krém tetejére és márványoztunk is, akkor egy órára tesszük a fagyasztóba.
Dermedés után kiszedjük a formából, a tejcsokoládés forgáccsal panírozzuk az oldalát és tetejét tejszínhabrózsákkal díszítjük ( én ezt a lépést kihagytam)
