A barheszt a párom ugyan nem szereti, de a formája nagyon megtetszett neki, ezért most a kalácsot is így formáztam meg.
A recept Tóthné Libor Mária: Limara praktikái című könyvből van

Hozzávalók:
2,5 dl langyos tej+0,5 dl a kovászhoz, 6 dkg cukor, 2 dkg élesztő, 50 dkg liszt, 1 tk só, 1 tojás, 1 tojássárgája, 5 dkg olvasztott vaj
Elkészítés:
Először a kovászt készítjük el: 0,5 dl langyos tejbe belekeverjük a 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 2 evőkanál lisztet. Mindent összekeverünk, majd a tetejét is meghintjük 1 evőkanál liszttel.
15 percre félretesszük.
Közben a lisztet a dagasztógépbe tettem a sóval és a cukorral.
A közepébe mélyedést készítettem aminek a közepébe beleütöttem a tojást és a tojássárgáját, majd a langyos tejet és a kovászt.
Dagasztani kezdtem és amikor kezdett összeállni, akkor apránként hozzácsorgattam a vajat.
Akkor van kész, amikor nem ragad a kezünkhöz és az edény falához.
15 percre félretesszük.
Közben a lisztet a dagasztógépbe tettem a sóval és a cukorral.
A közepébe mélyedést készítettem aminek a közepébe beleütöttem a tojást és a tojássárgáját, majd a langyos tejet és a kovászt.
Dagasztani kezdtem és amikor kezdett összeállni, akkor apránként hozzácsorgattam a vajat.
Akkor van kész, amikor nem ragad a kezünkhöz és az edény falához.
Tálba tettem és duplájára kelesztettem. Kelesztés után óvatosan kifordítottam a tésztát és kicsit átgyúrtam, majd négy felé vágtam. A négy részt gömbölyítettem és egy negyed órát pihentettem. A pihentetett tésztából négy rudat sodortam és megfontam a kalácsot. Bekentem egy egész tojással és fél órát kelesztettem. Félidőben bekapcsoltam a sütőt és előmelegítettem 170 fokra. A tésztát még-egyszer bekentem a felvert a tojással és 40 perc alatt készre sütötte,