Múltkor barheszt készítettem, amit a párom nem szeret.
Ezért neki ezt a finomságot találtam ki: Virsli köntösben.
Nagyon egyszerű és gyorsan el lehet készíteni.
Ez a recept is Tóthné Libor Mária: Limara praktikái című könyvéből van.

Hozzávalók:
50 dkg Bl55 liszt, 2 ek. burgonyapehely, 1 ek. cukor, 2 tk. só, 15 dkg joghurt, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 2 dkg friss élesztő, virsli, sajt
Tetejére. 1 tojás, szezámmag
Elkészítés:
Minden alapanyagot a dagasztógépem táljába tettem, majd körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és a tálhoz sem. Tálba tettem és lefedve a duplájára kelesztettem. Óvatosan kifordítottam a tálból és egy kicsit átgyúrtam, gömbölyítettem és tálat ráfordítva fél órán keresztül pihenni hagytam. Pihentetés után kinyújtottam a tésztát és csíkokra vágtam. A virsliket hosszában bevágtam (vigyázva, hogy ne vágjam át teljesen) és a közepébe sajtot tettem. A tésztát szorosan a virsli köré tekertem, majd egy kicsit mindegyiket megsodortam, hogy a tészta hozzátapadjon a virslihez.
Amíg sült a barhesz, kelesztettem a köntösöket, majd bekentem a felvert a tojással és megszórtam szezámmaggal. 180 fokos sütőben aranybarnára sütöttem
Amíg sült a barhesz, kelesztettem a köntösöket, majd bekentem a felvert a tojással és megszórtam szezámmaggal. 180 fokos sütőben aranybarnára sütöttem
