Rita konyhája

Virsli köntösben

2016. április 16. - Silvanna

Múltkor barheszt készítettem, amit a párom nem szeret.

Ezért neki ezt a finomságot találtam ki: Virsli köntösben.
Nagyon egyszerű és gyorsan el lehet készíteni. 

Ez a recept is Tóthné Libor Mária: Limara praktikái című könyvéből van.
cam00278.jpg
Hozzávalók:
50 dkg Bl55 liszt, 2 ek. burgonyapehely, 1 ek. cukor, 2 tk. só, 15 dkg joghurt, 2 dl tej, 0,5 dl olaj, 2 dkg friss élesztő, virsli, sajt
Tetejére. 1 tojás, szezámmag
Elkészítés:
Minden alapanyagot a dagasztógépem táljába tettem, majd körülbelül 10 percig dagasztottam. Akkor jó a tészta ha nem ragad a kézhez és a tálhoz sem. Tálba tettem és lefedve a duplájára kelesztettem. Óvatosan kifordítottam a tálból és egy kicsit átgyúrtam, gömbölyítettem és tálat ráfordítva fél órán keresztül pihenni hagytam. Pihentetés után kinyújtottam a tésztát és csíkokra vágtam. A virsliket hosszában bevágtam (vigyázva, hogy ne vágjam át teljesen) és a közepébe sajtot tettem. A tésztát szorosan a virsli köré tekertem, majd egy kicsit mindegyiket megsodortam, hogy a tészta hozzátapadjon a virslihez.
Amíg sült a barhesz, kelesztettem a köntösöket, majd bekentem a felvert a tojással és megszórtam szezámmaggal. 180 fokos sütőben aranybarnára sütöttem 
cam00277.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://ritakonyhaja.blog.hu/api/trackback/id/tr718644642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása